Cuma, 25 Nisan 2014 arrowAnasayfa
Giriş Formu
Kimler Sitede

Kemaliyeder Web Sitesine Hoşgeldiniz

1948 yılında Ankara da Kurulan derneğimiz 62 yıldır varlığını sürdürerek, başarılı faaliyetler yapabilmek gayretiyle çalışmalarına devam etmektedir. Kuruluşundan itibaren derneğimizde görev yapmış olan tüm başkan ve üyeler zor koşullarda dahi görevlerini duyarlı, yararlı, özverili yürütmüşlerdir.

Dernek faaliyetlerinin verimli şekilde yürütülmesi ve duyurulması için çalışmalarımız devam etmektedir. İnternet hizmetleri, Mesaj iletişim sistemleri devreye sokulmuş ve son olarak web sitemiz yayına girmiştir. Kemaliyeder web sitemizin düzenlenmesiyle de üyelerimizle ve hemşerilerimizle daha geniş tabanlı bir iletişim ve paylaşım olanağı doğmuştur.

Şüphesiz sizlerden gelecek öneri ve desteğe her zaman ihtiyacımız olacaktır. Bilgileriniz ve görüşleriniz doğrultusunda düzenlemeler yapılacaktır.

Derneğimiz Hakkında

Ankara Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği 1948 yılında daima rahmetle, gurur ve şükranla andığımız, her biri kendi alanlarında son derece başarılı olan, tarihe isimlerini yazdırmış, birçoğu ülke çapında ve hatta dünyaca tanınan kurucu üyeler tarafından kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren derneğimizde görev yapmış olan tüm başkan ve üyeler de görevlerini duyarlı, yararlı, özverili yürüterek bu isimlerden aldıkları emaneti en iyi şekilde devrederek bugünlere ulaştırmışlardır.

Kuruluş amacı Kemaliye merkezi, Dutluca, Başpınar bucaklarıile bunlara bağlı köylerde yetişenleri bir araya getirmek suretiyle buraların kültürel, ekonomik ve sanayi yönlerinden kalkınmasına yardım etmektir. Birçoklarının daha bugünlerde dile getirdikleri üst birlik, federasyon gibi aynı gayeli veya aynı yöreli dernekleri bir çatı altına alarak daha geniş bir tabana oturtma çaba ve düşünceleri derneğimizin kuruluşunda 60 yıl öncesinde amacı olmuş. Kültür ve Kalkındırma son derece önemli başlıklar tabii. KÜLTÜR; tarihi toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan tüm maddi ve manevi değerler ile sonraki nesillere iletmede kullanılan insanın toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü. Bir topluma özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü. Bu anlamda Kemaliye her yönüyle bir kültür hazinesi. Her bir özelliğinin korunarak yaşatılarak gerekirse belgelenerek bozulmadan sonraki kuşaklara aktarılması gereken bir kültür merkezi. İşte tam bu noktada her bir Eğinliye kişisel olarak görev düştüğü gibi yöremiz derneklerine çok büyük sorumluluk düşmektedir.

Ankara Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği çalışmalarını bu güne kadar bu bilinçle sürdürme gayretinde olmuş ve şimdiki çalışmalarımız da aynı sorumlulukla yürütülmektedir. KALKINDIRMA ise maddi ve manevi olarak katkıda bulunarak birçok alanda yöremizin kalkınmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu noktada da derneklere çok görev düşüyor. Derneğimiz de imkanları çerçevesinde yıllardır yöremiz okullarına (kitap, ders aleti) yardım başarılı olup, imkanı kısıtlı olan öğrencilerimize yüksek öğrenimleri için yardım,maddi durumu güçlü olan hemşerile-rimize aracılık ederek sıladaki ve gurbetteki hemşerilerin yararlanacağı konularda maddi katkılar sağlamakta ve kültürel faaliyetlereyönelik olarak kurslar ve paneller ile çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyerek kalkındırma yönündeki çalışmalara destek vermektedir. Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneğinde çok değerli başkan ve üyeler görev almış, ebediyete intikal edenlere rahmet, hayatta olanlara şükran borcumuz var. Daha önce dernek merkezinin bu lunduğu Yıba Çarşısı 12 mayıs 1978 tarihinde tamamen yandığı için arşiv niteliğinde olan birçok kayıt ve belge de maalesef yok olmuştur. Çarşı da bulunanlardan 42 kişinin yaşamını yitirdiği, yaşanan bu acıdan sonra dernek tekrar toparlanmış ve çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra Demirtepe Özveren Sokakta, son olarak şimdi Kızılay Sümer Sokaktaki mülkiyeti Derneğimize ait olan dairede çalışmalarımız yürütülmektedir. Dernek merkezlerinin alınması için maddi, manevi emeği geçen hemşeri üye ve başkanlarımıza teşekkür daima borcumuzdur.

Bu günlerdeki hedefimiz, yararlı hizmetlere vesile olmanın yanı sıra, hemşerilerimizin hafta sonları da dahil bir arada olabilecekleri düğün, nişan gibi toplantılarını yapabilecekleri, dernek gençlerinin çalışmalarını daha rahat ortamda yapabilecekleri, geniş, ferah, güzel bir dernek merkezi ve sosyal tesis yapmak. Üst makam ve mevkilerde bulunan değerli büyüklerimizin de yüreklendirmeleriyle, çalışmalarımız başlamış olup, hemşerilerimizin özellikle maddi katkılarına büyük ölçüde ihtiyaç duymaktayız. Hiç kuşkumuz yok. Verceğiniz her türlü destekle, kısa sürede bu hedefimizi birlikte gerçekleştireceğiz.

< Önceki

Anketler
Sitemiz Sizce ? ....

Reklam Alanı

Duyurular
Genel Kurul İlanı Bu gün yapılan Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği Olağan Genel Kurulunda ;Yönetim Kurulu asil üyeliklerine1- Hacı Ali ATAMAN2- Hüsnü YELOĞLU3- M. Necdet GÜREL4- Oğuz BİLGİÇ5- Fahrettin YILMAZ6- Oktay GÜREL7- Mehmet Fatih ÇETİNKAYAYönetim Kurulu yedek üyeliklerine1- Ümit KÜÇÜKKAYA2- Murat ÖZGÜVEN3- Sırrı ÖZERDAL4- Cengiz POLAT5- Mahmut ÇETİNKAYA6- Osman NİZAMOĞLU7- Semih ÖZGÜVENDenetim Kurulu asil üyeliklerine1- Celal TOZAN2- Seçil ÖNDEROĞLU3- Halil İbrahim YILMAZDenetim Kurulu yedek üyeliklerine1- Nevin DUYSAK2- Suat ÇETİNKAYA3- A.Sadık ALTUNELseçilmişlerdir.

----------------------------------------

Dernek Faaliyetleri Yöremizin ezgilerini dinlemeyi, halk oyunlarını öğrenmek isteyen hemşerilerimiz için Dernek merkezimizde,Cumartesi günleri saat:11.00-17.00 arası Koro çalışmaları, Pazar günleri saat:11.00-17.00 arası Halk Oyunları çalışmaları,yapılacaktır.  KEMALİYE KÜLTÜR KALKINDIRMA DERNEĞİYÖNETİM KURULU Dernek Açık Adresi : Sümer-1 Sokak No:13 Daire 9 Emek Apartmanı KIZILAY / ANKARA Dernek telefonu : 0 312 231 19 31